Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Trutnov se zapojil do iniciativy Zdravá města. Umožní to efektivní rozvoj města, tvrdí radnice

Trutnov se nově stává členem celostátní iniciativy Zdravá města, aby zlepšil život svých občanů a více je zapojil do rozhodování o budoucnosti města.

Trutnovská radnice se rozhodla čerpat z osvědčených praktik ostatních českých měst a obcí, které jsou součástí Národní sítě Zdravých měst. Tato síť, založená před třemi desítkami let, dnes zahrnuje 143 měst a obcí s vlivem na více než pětinu celé České republiky. Její cíl? Zvyšovat kvalitu života obyvatel v různých sférách – od dopravy, vzdělání, přes životní prostředí až po sociální služby. 

„Máme nyní novou koordinátorku participace, která se stará o zapojení obyvatel do života města. Díky členství také můžeme snadněji sdílet naše úspěchy a učit se od ostatních,“ vysvětluje v tiskové zprávě starosta Trutnova Michal Rosa (ODS) a dodává, že nové členství v sítí přináší Trutnovu přístup k akreditovanému vzdělávání a nástrojům, které podpoří efektivnější rozvoj města. 

Koordinátorka participace Zuzana Tancibudková vysvětluje: „Program se zaměřuje na zapojení občanů do rozhodovacích procesů. Využíváme například participativní rozpočty nebo plánování veřejných prostranství, a to s ohledem na potřeby všech generací.“ 

Plány pro nadcházející rok jsou již v plném proudu. Připravuje se plán mobility a strategický plán města, do jehož tvorby bude maximálně zapojena veřejnost. Radnice také plánuje pokračovat v oblíbených aktivitách jako je participativní rozpočet, rozvoj sociálních služeb či akce na podporu zdraví. 

Ohodnoť článek

Foto Miloš Šálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov se zapojil do iniciativy Zdravá města. Umožní to efektivní rozvoj města, tvrdí radnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.