Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Hradec Králové zavádí nová pravidla pro spolupráci s investory

Město Hradec Králové zahájilo proces vytváření nových zásad pro spolupráci s investory, které zrychlí povolovací procesy a zjednoduší podmínky pro rozvoj veřejného prostoru.

Na jaře město Hradec Králové začalo pracovat na dokumentu, který má stanovit pravidla pro spolupráci s investory. Cílem je zrychlit a zjednodušit povolovací procesy a zajistit spravedlivé rozdělení nákladů na veřejnou infrastrukturu. Město také chce lépe zapojit investory do rozvoje veřejných prostranství, jako jsou parky, hřiště nebo zastávky MHD. 

"Chceme, aby každý nový projekt přispěl k lepšímu veřejnému prostoru a podpořil rozvoj služeb, které využíváme všichni,” vysvětluje v tiskové zprávě primátorka Pavlína Springerová (HDK). Díky novým pravidlům by město mělo lépe plánovat svůj rozvoj a zároveň urychlit přípravu nových projektů. 

"Nové zásady zajistí, že investoři se budou spravedlivě podílet na nákladech spojených s rozvojem infrastruktury,” dodává náměstek Lukáš Řádek (TOP09). Tento krok by měl přinést lepší vyvážení zátěže mezi městem a soukromým sektorem. 

Další kolo diskusí s investory a odborníky je naplánováno na 15. října. V listopadu pak vedení města představí koncept zástupcům města, s cílem schválit finální znění dokumentu na začátku příštího roku. Tento proces ukazuje snahu města transparentně spolupracovat s klíčovými partnery a reflektovat potřeby všech občanů. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay

Štítky investor, Hradec Králové, veřejný prostor, Pavlína Springerová, Lukáš Řádek, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové zavádí nová pravidla pro spolupráci s investory  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.