Počasí dnes16 °C, zítra15 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Jičín se chystá na rekonstrukci lávky přes Cidlinu

Radní města Jičín schválili nutné stavební úpravy lávky přes Cidlinu, které zahájí již v polovině listopadu. Celkové náklady rekonstrukce přesáhnou 6,8 milionu korun.

Lávka přes řeku Cidlinu nedaleko MŠ Máj projde rozsáhlou rekonstrukcí. Práce na obnově začnou 12. listopadu a potrvají přibližně čtyři týdny. Stavbaři od společnosti se zaměří hlavně na výměnu nosníků a mostovky, které jsou v havarijním stavu a hrozilo by jejich propadnutí. 

“V loňském roce statik doporučil zúžení průchodu na lávce, aby se omezil počet chodců procházejících současně. Město Jičín v reakci na tuto situaci připravilo plán rekonstrukce,” napsal Hradecké Drbně mluvčí jičínské radnice Jan Jireš. Nově postavená lávka bude široká 4,2 metru a její povrch z pochozích roštů zajistí lepší odolnost proti zimnímu počasí a usnadní údržbu. 

Lávka je klíčovým propojením mezi Novým Městem a obchodní zónou u Kauflandu a slouží jako důležitá trasa pro chodce a cyklisty. Zvýšený provoz v posledních letech vyvolala expanze bydlení v okolí a nadcházející výstavba volnočasového parku Odpočinková zóna Cidlina, která lávku ještě více zatíží. 

“Schválení výjimky ze směrnice o zadávání veřejných zakázek umožnilo městu rychle uzavřít smlouvu s vybraným dodavatelem a zahájit nutné opravy, čímž se předejde možným vážnějším problémům v budoucnosti,” dodal JIreš.  

Ohodnoť článek

Foto se svolením města Jičín

Štítky lávka, Cidlina, rekonstrukce, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín se chystá na rekonstrukci lávky přes Cidlinu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.