Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Středa 16. října 2024  |  Svátek má Havel
Bez reklam

Herci ve Studiu Beseda naservírují padesát způsobů, jak se rozejít

První premiérou sezóny ve Studiu Beseda bude inscenace 50 způsobů, jak se rozejít, která se s nadhledem a humorem věnuje tématu rozchodů. V režii Petra Štindla se diváci mohou těšit na živou hudbu a skvělé herecké výkony Lucie Andělové, Marie Leherové, Daniela Krečmara a Williama Valeriána.

Na premiéry ve Studiu Beseda v Hradci Králové se mohou těšit diváci už tento pátek a sobotu.  Hra je inspirována písní Paula Simona 50 Ways to Leave Your Lover a vznikla ve spolupráci šesti začínajících autorů a autorek v londýnském Bush Theatre. Každý z nich přispěl svou vlastní scénou na téma rozchod, které nakonec spojili do jednoho dramatického textu. Jednou z autorek je Lucy Kirkwood, jedna z nejúspěšnějších britských dramatiček současnosti, jejíž tvorba je známá po celé Evropě.

Režisér Petr Štindl není v Klicperově divadle žádným nováčkem a právě obliba her Lucy Kirkwood ho vedla k výběru této inscenace. Dramaturgyně Lenka Smrčková zdůrazňuje, že hra ukazuje rozchody v komediální a někdy až hyperbolizované formě, což divákům umožňuje vnímat tuto vážnou situaci s nadhledem.

Kromě skvělého hereckého obsazení se návštěvníci mohou těšit i na živou hudbu v různých žánrech. "Hudbu k inscenaci složil William Valerián, který využil hudební potenciál svých kolegů. Diváci se mohou těšit na různé žánry od techna po country. Herci zahrají živě například na banjo, klavír, klávesy, kytaru nebo bicí," uvedl v tiskové zprávě mluvčí Klicperova divadla Martin Sedláček

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Klicperovo divadlo, Beseda, rozchod, způsob, herec, Štindl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Herci ve Studiu Beseda naservírují padesát způsobů, jak se rozejít  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.