Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Častolovice investují do radosti svých nejmenších. Nové hřiště a skateboardová rampa na obzoru

Rada městyse Častolovice odsouhlasila novou investici přesahující 600 tisíc korun, která rozšíří možnosti volnočasových aktivit pro děti. V rámci projektu bude v Sokolské zahradě instalována nová skateboardová rampa a v areálu AFK Častolovice vyroste moderní dětské hřiště.

Na zasedání zastupitelstva byly tyto plány schváleny s cílem obohatit prostředí pro mladou generaci. Starosta Zdeněk Praus vysvětlil, že tyto investice jsou dalším krokem v dlouhodobé strategii městyse podporovat volnočasové aktivity. „Snažíme se systematicky rozvíjet prostředí, kde naše děti mohou trávit svůj volný čas aktivně a bezpečně," uvedl v tiskové zprávě starosta.

V Sokolské zahradě, kde již nyní najdeme workoutové hřiště a pumptrackovou dráhu, přibude betonová skateboardová rampa o rozměrech 9x3x2,3 metru. Tato rampa bude sestavena z bloků o celkové hmotnosti 14 tun a její konstrukce umožní snadný přesun, pokud bude třeba.

Další investicí bude nová herní soustava pro dětské hřiště v areálu AFK. Stará herní soustava již nevyhovovala a byla odstraněna. Městys se rozhodl zapojit do výběru nové herní soustavy i občany prostřednictvím ankety na Facebooku. „Je skvělé vidět, jak velký zájem mají obyvatelé o participaci na výběru herních prvků pro naše nejmenší," komentoval ve zprávě místostarosta Miloš Tichý.

Obě tyto nové prvky by měly být zahrnuty do rozpočtu pro rok 2025 a realizovány v průběhu následujícího roku. Tato iniciativa má za cíl podpořit fyzickou aktivitu dětí a pomoci rodičům motivovat své potomky k trávení více času venku.

Ohodnoť článek

Foto se svolením MU Častolovice

Štítky Častolovice, investice, Zdeněk Praus, Facebook, Miloš Tichý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Častolovice investují do radosti svých nejmenších. Nové hřiště a skateboardová rampa na obzoru  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.