Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Technické služby v Hradci Králové čistí koryta potoků a řek. Zvyšují tím bezpečnost

V Hradci Králové a jeho okolí pokračují technici v protipovodňových opatřeních, aby zlepšili odvodnění města během intenzivních deští. Pročištění svodnic a příkopů probíhá ve spolupráci s Povodím Labe a místními samosprávami.

V lokalitě Plotiště proběhlo důkladné pročištění příkopů v ulici Petra Jilemnického, od Říčařovy ulice až po Předměřice nad Labem. Technici se také zaměřili na čištění propustků od větví a bahna v Předměřické ulici a v korytě Chaloupecké svodnice ve Svobodných Dvorech.

Zvláštní pozornost byla věnována svodnici P2 ve Štefánikově ulici, která je významným krajinným prvkem. Kvůli ochraně životního prostředí probíhá čištění podle specifických pravidel stanovených Krajským úřadem odboru životního prostředí, především během vegetačního klidu.

Středisko vodního hospodářství Technických služeb Hradec Králové má na starosti pravidelnou údržbu téměř 20 kilometrů vodních toků v regionu, z čehož 12 kilometrů připadá na otevřené svodnice a více než šest kilometrů na zatrubněné vodoteče. Nejvíce práce probíhá mimo období vegetace, kdy je možné provádět nejintenzivnější údržbu.

Ohodnoť článek

Foto se svolením TSHK

Štítky Hradec Králové, potok, Peter Jilemnický, Předměřice nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Dušek

To to trvalo až povodně je nakoply

Dnes, 11:50Odpovědět

Technické služby v Hradci Králové čistí koryta potoků a řek. Zvyšují tím bezpečnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.