Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

V lesích přibývá hub a taky ztracených houbařů, pátrají po nich v terénu desítky policistů

S příchodem podzimu a zvýšeným výskytem hub v českých lesích roste i počet ztracených houbařů. Na Jičínsku museli policisté během tří dnů zasahovat při třech pátracích akcích, které zaměstnaly desítky policistů, psovodů a dokonce i vrtulník Letecké služby.

V pátek se pátralo po 79leté ženě, která se ztratila v lese u obce Slatiny. Díky rychlé reakci letecké služby a pomoci dalších houbařů se podařilo ženu po dvou a půl hodinách najít v pořádku. V sobotu večer policisté hledali 40letého muže, kterého objevili po pouhých 30 minutách.

Další pátrání probíhalo téměř současně u obce Budčeves, kde díky mobilnímu telefonu dokázali policisté lokalizovat dalšího ztraceného muže. I tato akce měla šťastný konec. "Po dvou a půl hodinách intenzivního pátrání, do kterého byl opět nasazen vrtulník, byl muž nalezen v pořádku," potvrdila v tiskové zprávě policejní mluvčí Martina Jandová. V neděli ráno pak policisté pátrali po 69leté seniorce, kterou nakonec vypátrali zahraniční kolegové v polské Kudowě Zdrój.

Policie apeluje na houbaře, aby při svých toulkách lesem dbali na několik základních pravidel. Vždy mějte u sebe nabitý telefon, svačinu a vhodné oblečení. Pokud možno nechoďte sami a dejte někomu vědět, kam máte namířeno. Předem si naplánujte trasu a prověřte aktuální počasí, abyste se vyhnuli nepříjemným situacím. S těmito opatřeními můžete výrazně zvýšit svou bezpečnost a minimalizovat riziko, že se ztratíte v lese.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com/jggrz

Štítky houby, policisté, houbař, ztracený, Jičínsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V lesích přibývá hub a taky ztracených houbařů, pátrají po nich v terénu desítky policistů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.