Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Kradl a dokonce přepadl jiného muže. Recidivistovi z Hradce Králové hrozí návrat za mříže

Osmadvacetiletý muž z Hradce Králové skončil ve vazbě poté, co byl obviněn z několika trestných činů včetně krádeže, porušování domovní svobody, výtržnictví a neoprávněného nakládání s platebními prostředky. Kromě toho má na krku i napadení o deset let staršího muže.

Největší ztrátu způsobil na konci srpna při festivalu v Šimkových sadech v Hradci Králové. „Zde odcizil tři batohy s elektronikou a horolezeckým vybavením v hodnotě necelých 290 tisíc korun,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová.

Muž se také vloupal do pěti hradeckých prodejen, odkud si odnesl troje brýle, dvoje pánské boty a tepláky. Z jednoho oploceného pozemku ukradl elektrokolo, cyklistickou helmu, rukavice a brašnu s platebními kartami, doklady a hotovostí. Další kolo pak vzal ze stojanu.

„Policisté ho zadrželi v pondělí odpoledne, když se vrátil do prodejny, kde dopoledne ukradl pár bot,“ dodává Kormošová. Z policejní evidence vyplývá, že muž má už devět záznamů v rejstříku trestů, převážně za krádeže.

Z vězení byl propuštěn teprve v polovině února po odpykání čtrnáctiměsíčního trestu. Kriminalisté podali návrh na jeho vzetí do vazby kvůli obavám z pokračování v trestné činnosti, což soudce akceptoval. Muž nyní čelí obvinění a hrozí mu až 5 let vězení.

Ohodnoť článek

Foto Anh Tuan Tran

Štítky Hradec Králové, krimi, přepadení, krádež, vězení, vazba, recidivista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kradl a dokonce přepadl jiného muže. Recidivistovi z Hradce Králové hrozí návrat za mříže  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.