Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Kvůli pár stovkám se vloupal do skladu a kostela. Teď mu hrozí dva roky vězení

Policie objasnila sérii krádeží, ke kterým došlo během letošního července na Náchodsku. Neznámý pachatel se tehdy opakovaně vloupal do skladu jednoho z místních obchodů.

„Ze skladu postupně odcizil nealkoholické nápoje, jejichž hodnota nepřesáhla 650 korun,“ uvedla na webu policie mluvčí Karolína Macháčková, Průlez do objektu si vytvořil poničením oplechování stěny, což způsobilo škodu ve výši téměř šest tisíc korun.

Ve stejném měsíci došlo také k vloupání do nedalekého kostela. Pachatel se tam vloupal dvakrát. Nejprve za použití hrubé síly otevřel kasičku na dobrovolné příspěvky a odcizil 800 korun. O pár dní později se do kostela vrátil a z nezabezpečené skříňky vzal peněženku, ve které bylo 1100 korun. Tu později bez hotovosti odhodil v prostoru kněžiště.

„Policie nyní zjistila, že za oběma skutky stojí stejný pachatel,“ uvedla Macháčková. Podezřelým je devatenáctiletý muž, kterému bylo ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku. Mladíkovi teď hrozí až dva roky vězení.

Ohodnoť článek

Foto Anh Tuan Tran

Štítky kostel, věznice, policie, krádež, peníze, Náchodsko, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli pár stovkám se vloupal do skladu a kostela. Teď mu hrozí dva roky vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.