Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Sobota 12. října 2024  |  Svátek má Marcel
Bez reklam

Candáti poráží sinice, kvalita vody ve Stříbrném rybníku v Hradci se lepší

Stříbrný rybník v Hradci Králové letos zaznamenal zlepšení kvality vody díky nasazení stovek candátů, kteří pomáhají omezit přemnožení sinic. Přestože byly letošní teploty vysoké, hygienici nezakázali koupání, což správce areálu připisuje právě zásahu dravých ryb.

Na jaře vysadili rybáři do Stříbrného rybníka stovky candátů s cílem omezit množství bílých ryb, které přispívají k přemnožení sinic. Ty v minulých letech komplikovaly koupací sezónu v oblíbeném kempu na okraji Hradce Králové. Přestože letošní teploty byly vysoké, hygiena koupání nezakázala. Zlepšení vody správce areálu připisuje právě candátům.

„Výsledky budou patrné postupně, ale už nyní vidíme první pozitivní změny,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátorky Miroslav Hloušek. Další candáty plánují vysadit na jaře příštího roku a uvažují o dalších opatřeních, aby voda zůstala čistá po celou sezónu.

Závěr sezóny tradičně uzavře Den s myslivci, který se uskuteční 12. října a nabídne bohatý program pro děti i dospělé, včetně osvěty o zvěřině jako zdravé alternativě k běžnému masu.

Ohodnoť článek

Foto Hradecká Drbna

Štítky Stříbrný rybník, Hradec Králové, candát, voda, kvalita, sinice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Candáti poráží sinice, kvalita vody ve Stříbrném rybníku v Hradci se lepší  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.