Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Silničáři v Jičíně se připravují na zimu. Sestavili speciální plán údržby

Rada města Jičín schválila Plán zimní údržby pro sezónu 2024/2025, který připravily Technické služby města. Plán vychází z dlouholetých zkušeností a zajišťuje, že zimní údržba proběhne v běžném režimu, na který jsou občané zvyklí.

„Plán údržby dává přednost rychlostním silnicím, sběrným komunikacím, trasám veřejné dopravy a přístupovým cestám k zdravotnickým zařízením,“ vysvětluje v tiskové zprávě mluvčí radnice v Jičíně Jan Jireš. Celkem 47 ulic je zařazeno do prvního pořadí priority. V druhém pořadí jsou méně frekventované sběrné a důležité místní komunikace. Třetí kategorii tvoří ostatní místní cesty.

V ulicích bude rozmístěno přes 60 posypových beden s pískem a solí, umístěných na místech, na která jsou občané zvyklí. Některé méně důležité chodníky nebudou udržovány a budou na nich umístěny informační cedulky.

Technické služby využívají flotilu 15 vozidel a strojů, včetně prohrnovačů a sypačů značek MAN, Multicar, DURSO, ISEK a KÄRCHER, doplněnou o pět traktorů na prohrnování sněhu. Pro odvoz sněhu slouží tři kontejnerové nosiče MAN a pro nakládku soli a sněhu jsou k dispozici nakladače INC a CAT.

„V případě kalamitního stavu je připraven kalamitní štáb, který zajistí nejvyšší priority v údržbě,“ dodává mluvčí Jireš.

Ohodnoť článek

Foto se svolením města Jičín

Štítky údržba, Jičín, zima, Kärcher, Multicar, zima, doprava, údržba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři v Jičíně se připravují na zimu. Sestavili speciální plán údržby  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.