Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Téměř dva miliony radnice v Hradci Králové rozdělí mezi akce z Calendaria Regina

Série prestižních událostí Calendarium Regina pro rok 2025 představí v Hradci Králové celkem 24 akcí, od tradičních festivalů až po novinky jako je projekt S Eliškou po Hradci. Město podpoří tyto akce sumou téměř 18,3 milionu korun.

Na program Calendarium Regina se v příštím roce dostane 24 různých akcí. „Vedle osvědčených festivalů jako Rock for People a Jazz jde městem, se představí i novinky. Například projekt S Eliškou po Hradci nabídne unikátní kulturní zážitky spojené s historií města,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí hradeckého magistrátu Kateřina Rohlíčková.

Legendy nebes a Ironman 70.3, který se v Hradci konal letos poprvé, opět přilákají množství návštěvníků. Ironman 70.3 získá z městského rozpočtu příspěvek 1,6 milionu korun.

Celkem devět tradičních akcí získá podporu ve výši přibližně čtyř milionů korun. Mezi ně patří Mezinárodní divadelní festival Regiony a Open Skies for Handicapped, které organizují městské instituce.

„Chceme, aby naše město bylo spojeno s kvalitními a atraktivními událostmi, které osloví jak místní, tak návštěvníky," říká ve zprávě náměstkyně Ilona Dvořáková.

Rok 2024 bude pro Hradec Králové zvláště významný, neboť město oslaví 800 let od první písemné zmínky. Toto jubileum obohatí program mnoha akcí v rámci Calendaria Regina a přinese ještě bohatší a atraktivnější obsah pro návštěvníky.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MMHK

Štítky Hradec Králové, radnice, Rock for People, Hradec, Calendaria Regina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Téměř dva miliony radnice v Hradci Králové rozdělí mezi akce z Calendaria Regina  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.