Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Trutnov změnil vyhlášku o nočním klidu. Akcí na Bojišti bude méně

Trutnov upravuje pravidla nočního klidu. Místní zastupitelé schválili novou vyhlášku, která na rok 2025 zavádí změny umožňující pořádání tradičních festivalů a akcí.

„Během nedávného zasedání trutnovských zastupitelů došlo ke schválení nové obecně závazné vyhlášky o nočním klidu,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí radnice Michela Dědková. Tato vyhláška přináší zkrácení doby nočního klidu na příští rok, což umožní konání oblíbených venkovních akcí v různých částech města, včetně centra, Bojiště nebo Dolcí.

Standardně je noční klid v České republice stanoven od 22:00 do 06:00, ale města mají možnost tyto časy upravit pro specifické události. Trutnov tuto možnost využívá pravidelně a nová vyhláška přináší změny zejména s ohledem na ochranu obyvatel při vícedenních festivalových akcích na Bojišti.

„V minulém roce se konaly až čtyři festivaly, což bylo pro místní obyvatele obtížné," vysvětluje ve zprávě starosta Michal Rosa (ODS). Nyní město plánuje omezení na dva festivaly – jeden na začátku a druhý na konci prázdnin, přičemž celkově došlo ke snížení počtu hodin výjimek o 15 hodin.

Díky nové vyhlášce bude v Trutnově možné užívat si akce jako pálení čarodějnic, Dračí slavnosti, Majáles, letní kino a mnohé další, aniž by byli obyvatelé nadměrně rušeni. Vyhláška vstoupí v platnost 1. listopadu 2024, což dává městu i organizátorům dostatek času na přípravu příštích akcí podle nových pravidel.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města Trutnov

Štítky noční klid, Trutnov, Česko, festival, Michal Rosa, ODS, Pálení čarodějnic, majáles

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov změnil vyhlášku o nočním klidu. Akcí na Bojišti bude méně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.