Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Kriminalisté navrhli obžalovat dva cizince. Kvůli krádežím si pro ně přišla zásahovka

Kriminalisté z Královéhradeckého kraje dokončili vyšetřování případu, který začal zadržením dvou cizinců ve věku 29 a 30 let v Chomutově. K němu došlo v dubnu letošního roku. Závěrečná fáze vyšetřování přináší rozšíření obvinění o další krádeže s celkovou škodou téměř 1,6 milionu korun.

Tito muži jsou nyní obviněni z celkově 15 případů vloupání po celé České republice, která zahrnují několik krajů od Libereckého po Jihomoravský. Od prosince 2023 do února 2024 si jako cíle vybírali domovy, odkud kradli finanční hotovost, zlato a šperky.

„Vyšetřování odhalilo, že muži  z Polska cíleně přijížděli do Čech, kde systematicky prováděli rekognoskaci domovů, a to v době, kdy byli majitelé pryč,“ uvedla na webu policie mluvčí Iva Kormošová. Přestože byli velmi důkladní v plánování svých akcí, chaos, který zanechávali, byl vždy zjevný.

Další prošetřování ukázalo, že tato dvojice má na svědomí i další trestné činy ve státech jako Slovensko, Rakousko či Španělsko, přičemž jeden z nich byl v minulosti odsouzen v Gruzii. V současné době jsou oba stíháni vazebně, přičemž jim hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let.

Případ je nyní v rukou státního zástupce a očekává se, že trestní stíhání bude ještě rozšířeno o další obvinění. Celková škoda by se mohla zvýšit až o 1,8 milionu korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky krádež, Česko, Liberecký kraj, Jihomoravský kraj, Polsko, Španělsko, Slovensko, Rakousko, Gruzie, domov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kriminalisté navrhli obžalovat dva cizince. Kvůli krádežím si pro ně přišla zásahovka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.