Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Hradec Králové posílá pomoc moravským obcím zasaženým povodněmi

V reakci na nedávné zářijové povodně, které zasáhly řadu obcí na Moravě, se Hradec Králové rozhodl podat pomocnou ruku. Městská rada schválila finanční i materiální pomoc ve značné výši.

Na radě města bylo odsouhlaseno vyčlenění 100 tisíc korun, které již byly poslány městu Jeseník. „Chtěli jsme rychle reagovat a poskytnout pomoc tam, kde je to nejvíce potřeba,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátorky Lukáš Řádek (TOP09)

Dalších 400 tisíc korun má být rozděleno mezi další zasažené moravské obce, o čemž se bude diskutovat na nadcházejícím zasedání zastupitelstva.

Nezůstalo pouze u finanční pomoci. Královéhradecká provozní minulý týden vyslala do Jeseníku čtyři cisterny s pitnou vodou, což bylo klíčové pro zajištění základních potřeb obyvatel.

Technické služby Hradec Králové rovněž nabízejí svou podporu. „Jsme v kontaktu s koordinátorem úklidových prací ve městě Krnov a zjišťujeme, jaké typy pomoci jsou nejvíce potřebné,“ sdělil náměstek primátorky pro oblast správy majetku města Pavel Vrbický (Piráti).Plánuje se nasazení zametacích a kropících vozů s obsluhou.

Významný příspěvek k úsilí o pomoc přidali i místní dobrovolní hasiči. Jednotky z Malšovy Lhoty a Plačic se již zapojily do odstraňování následků povodní na Broumovsku, kde během dvou zásahů pomáhali s úklidem a sanací oblasti.

Ohodnoť článek

Foto Zdeněk Puš

Štítky Hradec Králové, povodeň, Jeseník, Lukáš Řádek, TOP 09, Pavel Vrbický, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové posílá pomoc moravským obcím zasaženým povodněmi  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.