Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Historicky nejlepší hospodaření. V první polovině roku dosáhly příjmy Hradce 1,9 miliardy

Město Hradec Králové uzavřelo první pololetí roku s historicky nejlepším výsledkem, kdy čisté saldo dosáhlo 521 milionů korun. Příjmy města dosáhly 1,935 miliardy korun, což je o 400 milionů korun více než ve stejném období minulého roku, zatímco výdaje se udržely na úrovni 1,413 miliardy korun.

Podle ekonomického náměstka primátorky Miroslava Hlouška (ODS) tvoří největší část příjmů daňové příjmy, které v první polovině roku dosáhly 1,325 miliardy korun. Významným zdrojem jsou také příjmy ze státního rozpočtu a správních poplatků. „Je to nejlepší výsledek v historii města a svědčí o naší schopnosti efektivně hospodařit s veřejnými prostředky,“ uvedl v tiskové zprávě Hloušek.

Na straně výdajů město použilo 32 procent z upraveného rozpočtu. Nejvíce prostředků směřovalo do běžných výdajů, kam byly přesunuty i nedokončené projekty z předchozího roku. Kapitálové výdaje za prvních šest měsíců činily téměř 140 milionů korun, z nichž významnou část tvořily velké investiční akce jako rekonstrukce křižovatky Mileta, ZUŠ Střezina a dokončovací práce na novém fotbalovém stadionu.

Město také pokračuje ve strategických investicích do výkupů pozemků a budov, na což je v letošním rozpočtu vyčleněno 114 milionů korun. Tato čísla ukazují, že Hradec Králové je na dobré cestě k dosažení svých rozvojových cílů a posilování infrastruktury, která zlepší kvalitu života svých obyvatel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdeněk Puš

Štítky Hradec Králové, Miroslav Hloušek, ODS, rozpočet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historicky nejlepší hospodaření. V první polovině roku dosáhly příjmy Hradce 1,9 miliardy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.