Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Výstava na hlavním nádraží odhaluje budoucnost železnice v Královéhradeckém kraji

Na hlavním nádraží v Hradci Králové je až do konce září k vidění výstava, která představuje budoucnost železniční dopravy v regionu. Organizovaná Správou železnic, nabízí návštěvníkům pohled na klíčové projekty, které zásadně změní železniční infrastrukturu v kraji.

Hlavní nádraží se na několik týdnů stalo centrem informací o budoucích změnách v železniční dopravě. Mezi hlavní projekty patří zdvoukolejnění tratě mezi Hradcem Králové a Jaroměří a modernizace úseku až na státní hranice, což umožní rychlejší a pohodlnější spojení s okolními regiony.

Hejtman Martin Červíček zdůraznil, že výstava je skvělou příležitostí pro veřejnost, aby se dozvěděla o významu těchto projektů. „Jsou to důležité kroky pro zlepšení spojení mezi Prahou a Varšavou,“ uvedl v tiskové zprávě hejtman.

Modernizace železniční infrastruktury přinese nejen rychlejší cestování, ale také významné ekologické benefity,“ uvádí ve zprávě Generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda. Dva z nejvýznamnějších projektů zahrnují rekonstrukci uzlu Hradec Králové, která začne již koncem tohoto roku, a přípravy na vysokorychlostní železnici.

Návštěvníci se mohou těšit na detailní informace o přestavbě železničního uzlu Hradec Králové, modernizaci spojení s Chlumcem nad Cidlinou a elektrizaci tratě z Týniště nad Orlicí do Solnice. Výstava také zahrnuje sekci věnovanou vysokorychlostním tratím, které mají potenciál radikálně zlepšit dostupnost regionu.

Výstava je umístěna v prostorách bývalé restaurace na nádraží a je otevřena denně od 14:00 do 18:00. Vstup je zdarma, což umožňuje široké veřejnosti snadno získat informace o tom, jak se bude krajinou Královéhradeckého kraje v budoucnu táhnout moderní železnice.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Královéhradeckého kraje

Štítky Královéhradecký kraj, hlavní nádraží, železnice, projekt, Hradec Králové, Správa železnic, Jaroměř, Martin Červíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Standa Jandečka

A dvojkolejka z HK do Chocně ?

Dnes, 17:12Odpovědět

Výstava na hlavním nádraží odhaluje budoucnost železnice v Královéhradeckém kraji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.