Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Nejhorší situace v Královéhradeckém kraji je na Broumovsku. Hasiči museli evakuovat několik obyvatel

Královéhradecký kraj čelí vážným povodním, nejvíce postiženo je Broumovsko. Řeka Stěnava vybředla z břehů a zasáhla části města Broumov a okolní obce. Hasiči a policie koordinují evakuace a záchranné práce. Kvůli vodě bylo třeba evakuovat některé obyvatele Broumova.

V Královéhradeckém kraji panuje kritická povodňová situace, zejména na Broumovsku, kde řeka Stěnava přetéká a způsobuje rozsáhlé záplavy. Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje intenzivně zasahuje, uzavírá komunikace a evakuuje ohrožené oblasti.

V Broumově, kde řeka vybředla z koryta po poledni, hasiči spolupracují s policií a místními úřady na zajištění bezpečnosti obyvatel. Bylo zřízeno evakuační centrum, kam byli umístěni senioři z prvního patra místního domova. Celkem bylo evakuováno pět osob.

V obci Zdoňov na Broumovsku, kde hasiči již v sobotu evakuovali obyvatele kvůli přelivu vody z nedalekého rybníku, situace nadále eskaluje. „Mám potvrzeno zaplavení několika domů a výpadky elektrické energie. Zranění hlášena nejsou,“ řekla novinářům mluvčí policie Martina Jandová.

Donio zakládá sbírku pro okamžitou pomoc lidem, které zasáhla povodeň. Přispět může každý

Českou republiku v těchto dnech zasáhly povodně, které mohou v následujících dnech významně ovlivnit životy mnoha lidí. Ačkoli škody zatím nejsou tak rozsáhlé jako při ničivých povodních v letech 1997 a 2002, situace se může rychle měnit. Donio...

Během dopoledne museli hasiči po celé České republice vyjíždět k více než čtyřem tisícům událostí. V sobotu jich bylo hlášeno téměř osm tisíc, v pátek mírně přes 2,5 tisíce.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města Broumov, Matěj Vaněk

Štítky Královéhradecký kraj, Broumovsko, Česko, Stěnava, Broumov, Hasičský záchranný sbor, Martina Jandová, Zdoňov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejhorší situace v Královéhradeckém kraji je na Broumovsku. Hasiči museli evakuovat několik obyvatel  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.