Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

FOTO: Povodí Labe preventivně vypustilo vodní nádrže v Královéhradeckém kraji

V reakci na nadcházející srážky a zvýšené povodňové riziko Povodí Labe preventivně vypustilo vodní nádrže v Královéhradeckém kraji. Dnes se konalo zasedání povodňové komise, kde hejtman Martin Červíček spolu s hasiči, hydrometeorology a dalšími partnery projednávali další kroky připravenosti na možné povodně.

Od včerejška je v regionu posílena koordinace mezi všemi klíčovými subjekty, včetně hygienických a veterinárních stanic. Klíčovým tématem je ověření povodňových plánů a zajištění nezbytných materiálů pro případné zásahy.

„S Povodím Labe jsme diskutovali o stavu vodních nádrží, které hrají klíčovou roli při regulaci toků řek v našem kraji. Jsem rád, že se podařilo vypustit dostatečné množství vody z těchto nádrží, což může pomoci při zmírňování dopadů případných povodní,“ uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS) v tiskové zprávě.

Cílem dnešního setkání bylo zhodnotit aktuální stav připravenosti a diskutovat o očekávaném vývoji povodňového rizika.

Města, vodohospodáři i pořadatelé kulturních akcí v hradeckém kraji se připravují na velkou vodu

Do východních Čech mají dorazit extrémní deště. Český hydrometeorologický ústav vydal nejvyšší stupeň varování. Výstraha platí před vydatným deštěm i vodou, která se může vylít z koryt některých řek. Na situaci v Královéhradeckém kraji se připravují...

Meteorologové předpovídají značné srážky, které by v některých oblastech mohly dosáhnout až 250 milimetrů. Proto byly intenzivně posilovány přípravy na zvládnutí případných záplav, včetně zajištění koordinace dostupných sil a prostředků.

Hasičské sbory jsou ve zvýšené pohotovosti s nasazením stovky profesionálů a tisíců dobrovolníků. Připravenost zahrnuje rovněž strategické zásoby jako jsou pískové pytle a vybavení pro odčerpávání vody.

V souvislosti s očekávanými nepříznivými podmínkami vydaly Lesy ČR varování před vstupem do lesních oblastí, a veřejnost je vybízena k opatrnosti, zejména v horských regionech.

Krajské úřady a zainteresované složky budou nadále úzce spolupracovat a průběžně aktualizovat veřejnost o vývoji situace. Doporučujeme sledovat oficiální stránky www.khk.cz a sociální sítě pro nejnovější informace a doporučení.

Ohodnoť článek

Foto Petr Roubíček

Štítky Královéhradecký kraj, vodní nádrž, Povodí Labe, povodeň, Martin Červíček, Labe, ODS, Lesy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Povodí Labe preventivně vypustilo vodní nádrže v Královéhradeckém kraji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.