Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Během prázdnin Čechy nejvíce lákala dovolená v tuzemsku a Polsku

Po letech omezení spojených s pandemií Češi opět objevují radost z cestování. Podle nejnovějších dat se během letošního léta vypravilo na dovolenou téměř čtvrt milionu Čechů, přičemž zaznamenaný nárůst v tržbách i počtu prodaných pobytů svědčí o výrazném oživení zájmu o zahraniční destinace.

Celkově firma zaznamenala 23% nárůst tržeb a 8% nárůst v prodeji pobytů oproti minulému roku. „Výrazně nám vzrostla průměrná hodnota dovolené, zahraniční pobyty letos poprvé převýšily hodnotu těch tuzemských,“ říká Tomáš Braverman, ředitel Slevomatu, který průzkum zveřejnil.

Nejvíce Čechy lákalo Polsko, Rakousko, Slovensko a Maďarsko. „Polsko se stalo nečekaným favoritem, přičemž prodeje v této destinaci tvořily téměř třetinu všech našich zahraničních pobytů,“ doplňuje Braverman. Zájem o Chorvatsko sice mírně poklesl kvůli vyšším cenám, ale Jadran zůstává pro mnohé Čechy oblíbeným místem pro letní dovolenou.

Významný nárůst zájmu o cestování odráží nejen změnu spotřebitelských trendů, ale i větší dostupnost atraktivních nabídek prostřednictvím on-line platform. Jak se ukazuje, i navzdory vyšším cenám v některých oblastech, chuť Čechů poznávat nová místa neklesá.

Ohodnoť článek

Foto JamesDeMers | Pixabay

Štítky Česko, Polsko, Dovolená, Slevomat, Rakousko, Slovensko, Maďarsko, Chorvatsko, Jaderské moře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během prázdnin Čechy nejvíce lákala dovolená v tuzemsku a Polsku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.