Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Policie kontrolovala zabezpečení chat a chalup. Většina majitelů je zodpovědná

V rámci celorepublikového projektu "Zabezpečte se" zaměřili policisté na Rychnovsku svou pozornost na chatové osady, aby ověřili, jak jsou rekreační objekty zabezpečeny proti možným vloupáním.

Na Rychnovsku došlo k preventivním kontrolám chat a chalup. „Tento krok reaguje na statistiky, podle kterých vloupání tvoří významnou část majetkové trestné činnosti,“ vysvětluje novinářům mluvčí policie Jaroslav Matoušek. Cílem pachatelů bývá získání hotovosti, šperků, elektroniky či jiných snadno prodejných předmětů.

Policisté během kontrol zjišťovali, zda jsou objekty správně zabezpečeny. Kontrolovali především vstupní dveře, okna a balkony, které jsou častými vstupními místy pro zloděje. Většina objektů byla zabezpečena korektně.

Při návštěvě nezabezpečených míst policisté předávali majitelům informační letáky a radili, jak efektivně chránit svůj majetek. „Projekt "Zabezpečte se" má za cíl nejen předcházet trestné činnosti, ale také zvyšovat povědomí o důležitosti prevence,“ dodává mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Policie ČR

Štítky chat, chalupa, policie, okres Rychnov nad Kněžnou, Jaroslav Matoušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie kontrolovala zabezpečení chat a chalup. Většina majitelů je zodpovědná  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.