Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Světový závod, sraz amerických vozů i folklor. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?

Nabitý víkend plný zážitků čeká na obyvatele i návštěvníky Královéhradeckého kraje. Připravili jsme pro vás přehled akcí, kde každý najde to své.

Ironman v Hradci Králové

Hradec Králové se stává dějištěm mezinárodního triatlonového závodu Ironman 70.3. Sportovci se mohou těšit na plavání, cyklistiku a běh. Akce začíná u labských nábřeží a vrcholí na Masarykově náměstí, kde závodníci dosáhnou cíle. Závodní trasa zahrnuje 1,9 km plavání, 90 km na kole a půlmaraton. Kromě hlavního závodu se konají i další sportovní aktivity.

Jízdárna Fest 2024

Rychnov nad Kněžnou se opět stává hostitelem festivalu Jízdárna Fest. Tento oblíbený rodinný festival přináší výjimečný hudební zážitek v zámeckém parku. Hlavní hvězdy letošního ročníku jsou Divokej Bill, Vypsaná Fixa a Poletíme?. Festival nabídne i další umělce jako Pokáč, UDG nebo Sofian Medjmedj.

Legendární sraz amerických vozů – Hradecká V8

Milovníci amerických vozů si přijdou na své v Hradci Králové. Hradecká V8, jedna z největších akcí tohoto typu u nás, se koná na letišti a láká celé rodiny. Sraz nabízí nejen pohled na klasické americké automobily, ale i příjemnou atmosféru.

Mezinárodní folklorní festival Červený Kostelec 2024

V Červeném Kostelci ožívá folklorní tradice. Mezinárodní folklorní festival představí lidové písně, tance a kroje z celého světa. Navštívíte můžete exotické soubory z Asie, Jižní Ameriky či Afriky. Festival se koná v malebném prostředí u Divadla J. K. Tyla.

Kozí mejdan v Milkovicích

Milkovice u Starých Hradů hostí Kozí mejdan, festival zaměřený na svobodomyslný způsob života. Akce slibuje bez komerčních stánků a reklam, nabízí vegetariánské pochoutky a možnost stanování mezi stromy. Atmosféra je uvolněná a přátelská.

Noční prohlídky v klášteře Broumov

Pro milovníky historie a tajemna nabízí benediktinský klášter v Broumově noční prohlídky. Ty zahrnují opatský kostel sv. Vojtěcha, kopii Turínského plátna a starou knihovnu. Atmosféra kláštera v noci je nezapomenutelná a láká dospělé i děti.

Ohodnoť článek

Foto se svolením organizátorů Hradecckého půlmaratonu

Štítky Královéhradecký kraj, festival, Hradec Králové, folklór, klášter, Ironman, Červený Kostelec, Broumov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světový závod, sraz amerických vozů i folklor. Kam o víkendu v hradeckém kraji vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.