Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Sklepní zloděj měl k sobě tři kumpány, zjistila náchodská kriminálka

Náchodští kriminalisté v červnu odhalili zloděje, který řádil ve třech krajích. Vykrádal sklepy a společné prostory bytových domů. Teď se ukázalo, že mu pomáhali další tři muži.

29 letý zloděj měl tři kumpány. Přišla na to náchodská kriminálka po pečlivé několikaměsíční práci. Jde o muže ve věku 31, 34 a 40 let.  Podle zjištění náchodských kriminalistů má mít v souhrnu tato čtveřice na svědomí celkem 38 skutků, kterých se dopouštěli napříč třemi kraji. Řádili v Královéhradeckém, Pardubickém i Středočeském kraji. 

 Odcizit přitom měl cokoliv, co bylo možné zpeněžit, převážně pak jízdní kola, elektrokola, elektrokoloběžky a elektroskútr v počtu bezmála dvou desítek. Svým jednáním měli zloději způsobit škodu přesahující půl milionu korun. 

"Trojici mužů jsme v těchto dnech obvinili pro podezření z přečinu krádeže a porušování domovní svobody. Čtvrtý muž, který je již dříve stíhán vazebně, čelí navíc obvinění i z přečinu poškození cizí věci," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Lucie Konečná. V případě prokázání viny a odsouzení všem hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Náchodští kriminalisté se rozkrytím případu zabývali intenzivně několik měsíců. Spis čítá zhruba 2500 tisíce stran.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky obvinění, PČR, zloděj, vloupání, policie, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sklepní zloděj měl k sobě tři kumpány, zjistila náchodská kriminálka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.