Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Podvodníci mají novou internetovou fintu. Lákají na výdělek peněz z pohodlí domova

Policie se v poslední době setkává s novým typem internetového podvodu. Podvodníci nabízejí snadný výdělek ve formě brigády spočívající v lajkování a psaní kladných komentářů k filmům. Nabídka slibuje 125 Kč za kladné hodnocení pěti videí a láká na možnost výdělku až tři až pět tisíc korun denně.

Tato "brigáda" zaujala osmačtyřicetiletou letou ženu z Jičínska. „Po lajkování a komentování několika videí jí na účet přišlo 700 korun, což v ní vzbudilo důvěru. Souhlasila tedy s další nabídkou a vstoupila do VIP zóny, kde by měla za hodnocení filmů dostávat ještě více peněz,“ uvedla na webu policie Martina Jandová. Podmínkou bylo vložit peněžní vklad a dále investovat své úspory. Podvodníci slibovali, že peníze lze kdykoliv vybrat zpět.

Žena vložila ve čtyřech transakcích celkem 315 tisíc korun. Když po ní podvodníci požadovali dalších 200 tisíc korun a navrhli, aby si od nich vzala půjčku 80 tisíc korun, žena znejistěla a oznámila věc na policii.

Případ je nyní vyšetřován jako přečin podvodu. Pachatelům, pokud budou dopadeni a usvědčeni, hrozí až pět let vězení. Policie varuje veřejnost, aby byla obezřetná a nedůvěřovala podezřelým nabídkám snadného výdělku na internetu.

Prevence proti internetovým podvodům:

  • Skeptický postoj: Buďte obezřetní při nabídkách, které slibují rychlé a snadné výdělky.
  • Ověřte si zdroj: Pamatujte, že v případě investování je riziko výhradně na straně investora. Volte proto pro zhodnocování svých peněz jen ověřené a renomované investiční společnosti.
  • Nikdy nevkládejte peníze bez rozmyslu: Než investujete, zvažte rizika a možné následky. Nikdy nevkládejte peníze, pokud nejste stoprocentně přesvědčeni o legitimitě nabídky.
  • Nepodléhejte: manipulativnímu jednání, fiktivnímu doporučení celebrit, falešným novinovým článkům a už vůbec ne slibům zaručených investic bez rizika.
  • Ihned kontaktujte svou banku: pokud údaje o svém bankovním účtu pod vlivem manipulace poskytnete podvodníkovi.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky peníze, policie, domov, podvod, okres Jičín, Martina Jandová, brigáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodníci mají novou internetovou fintu. Lákají na výdělek peněz z pohodlí domova  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.