Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

U nemocnice ve Dvoře Králové vyroste vodojem. Jeho stavba zkomplikuje dopravu

Město Dvůr Králové nad Labem investuje do modernizace vodní infrastruktury. Nová tlaková stanice a malý vodojem zlepší dodávky vody pro obyvatele horního tlakového pásma, včetně místní nemocnice.

Město Dvůr Králové nad Labem se rozhodlo řešit problémy s nízkým tlakem vody ve své horní části, kde se nachází i místní nemocnice. Pro zvýšení tlaku bude postavena nová tlaková stanice spolu s malým vodojemem. „Cílem je optimalizovat tlak ve vodovodním systému a zlepšit tak podmínky pro všechny obyvatele zasažené oblasti,“ vysvětluje v tiskové zprávě místostarosta Jan Helbich.

Stavební práce začnou v polovině června a měly by být dokončeny do konce listopadu tohoto roku. Celkové náklady na realizaci dosáhnou 5,1 milionu korun, včetně DPH. Zakázku na provedení stavebních a instalačních prací získala společnost Ekomonitor z Chrudimi.

Projekt nejenže zlepší podmínky pro stávající zástavbu rodinných domů v ulici Pod Lesem, ale také umožní budoucí rozšíření vodovodní sítě s minimálními náklady. „Výhledově bychom rádi propojili vodovodní systém mezi nemocnicí a oblastí Vorlechem,“ doplňuje Helbich.

Během příprav projektu probíhala úzká spolupráce s nemocnicí a zástupci Královéhradeckého kraje, pod jehož správu nemocnice spadá. Společně byl odsouhlasen postup prací a harmonogram.

Nová tlaková stanice a vodojem vzniknou přímo v areálu nemocnice. Vedle nich bude realizována nová vodovodní přípojka, která bude po dokončení převedena do vlastnictví kraje.

Výstavba ovlivní dopravu v ulici Pod Lesem, která bude částečně uzavřena. Pro řidiče bude vytvořena objízdná trasa, aby byl zachován plynulý průjezd přilehlými ulicemi.

Tato investice je krokem k zajištění kvalitnějších služeb a infrastruktury pro obyvatele Dvora Králové nad Labem a přilehlých oblastí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto delo | Pixabay

Štítky nemocnice, Dvůr Králové nad Labem, doprava, Královéhradecký kraj, Chrudim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U nemocnice ve Dvoře Králové vyroste vodojem. Jeho stavba zkomplikuje dopravu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.