Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Novopacká strojírna začala s rekonstrukcí dílen pro praktickou výuku ve Vrchlabí

Střední škola strojírenská a elektrotechnická v Nové Pace se dočká rozsáhlé rekonstrukce. Královéhradecký kraj oznámil zahájení prací na přístavbě a modernizaci stávajících školních dílen.

Rekonstrukce dílen ve Vrchlabí, které slouží pro výuku řady učebních a maturitních oborů, vyžaduje kompletní zateplení budovy, rekonstrukci technických rozvodů a dispoziční úpravy. „Cílem je poskytnout studentům co nejlepší podmínky pro praxi ve strojírenských oborech,“ uvedl v tiskové zprávě Pavel Bulíček (Piráti), náměstek hejtmana.

Novostavba nepodsklepené přístavby nabídne moderní prostory pro karosárny, dílny automatizace a další technické obory. Součástí projektu je také instalace výtahové šachty pro bezbariérový přístup a nové parkoviště.

Celkové náklady na stavbu dosahují 42 milionů korun bez DPH, s předpokladem, že většinu financí pokryje dotace z EU. „Je to investice do budoucnosti našich studentů a celého regionu,“ doplnil ve zprávě Arnošt Štěpánek (Piráti), náměstek pro oblast školství.

Stavba by měla být dokončena v dubnu 2026 a nijak neomezí běžný chod školy. Na konci rekonstrukce bude škola disponovat nejen novými prostorami, ale i moderním vybavením, které podpoří praktickou výuku a připraví studenty na úspěšnou kariéru v průmyslu.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky rekonstrukce, dílna, Česká pirátská strana, Královéhradecký kraj, Vrchlabí, Pavel Bulíček, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novopacká strojírna začala s rekonstrukcí dílen pro praktickou výuku ve Vrchlabí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.