Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Cvičenci se dneska na sokolském sletu v Hradci pokusí o rekord

Atletický stadion Sokola Hradec Králové dneska odpoledne přivítá dva tisíce cvičenců z celého kraje. Koná se tady sokolský slet. Akce podle pořadatelů ukáže, jak největší sportovně-společensko-kulturní událost roku spojuje republiku a bude podle nich důkazem, že Česká obec sokolská rozhýbává celou společnost.

Pořadatelé očekávají na atletickém stadionu Sokola Hradec Králové přes dva tisíce cvičenců z celého kraje. „Slet v Hradci Králové je vždy úžasný zážitek, který stojí za to vidět. Za krajským sletem je spousta práce kolem organizace, ale ve finále je to radost a potěšení z vystoupení. Já vždycky při skladbách pláču, je to pro mě úžasný zážitek, protože to je dojemné,” říká za pořadatele Marika Prockertová, starostka Sokolské župy Orlické, s kterou se na organizaci podílí i župy Podkrkonošská - Jiráskova a Jičínská - Bergrova.

Návštěvníci se mohou těšit od 13:30 hodin na vystoupení Dechového orchestru města Hradec Králové a prezentaci sportovních oddílů od 14:00. Ve 14:30 proběhne slavnostní zahájení sletu, vztyčení vlajek, příchod praporů a krojů a přehlídka hromadných skladeb.

Součástí programu přehlídky hromadných skladeb bude pokus o vytvoření nového českého rekordu za účasti komisaře z agentury Dobrý den z Pelhřimova. Za lano se postaví více než 200 sokolů. „Pomocí 75 metrů dlouhého lana roztáhneme velkoformátový vizuál letošního XVII. všesokolského sletu,” prozrazuje Marika Prockertová. Lano bude připomínkou první československé olympijské medaile, kterou získal před sto lety v Paříži sokol Bedřich Šupčík.

Podle starosty České obce sokolské Martina Chlumského jsou regionální slety velmi důležité. Propagují sokolské župy v místě jejich působení a upevňují jejich pozice v rámci kraje. “Sokol se dostane do povědomí veřejnosti a osloví nové zájemce o sportovní a kulturní činnost. Návštěvníci zažijí společně s námi atmosféru, která se opakuje jednou za šest let,“ říká Martin Chlumský.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Česká obec sokolská

Štítky rekord, slet, Sokol, Hradec Králové, Česká obec sokolská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cvičenci se dneska na sokolském sletu v Hradci pokusí o rekord  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.