Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Od historického půdorysu k moderní zeleni. Revitalizace sadů v Hořicích je ve druhé fázi

Ve Smetanových sadech v Hořicích začala druhá etapa revitalizace. Tato fáze zahrnuje kácení stromů, úpravu cest, a obnovu zelených ploch, což přinese parku nový vzhled i funkčnost.

V současné době se pracuje na kácení nevhodných stromů, které neodpovídají plánovanému vzhledu nebo nejsou zdravé. Následně se přistoupí k obnově cest a výsadbě nových dřevin, které byly pečlivě vybrány na základě historického půdorysu parku z roku 1901.

Projekt, jehož autory jsou zahradní architekti z Ateliéru Krejčiříkových, si klade za cíl obnovit park podle původních plánů začátku 20. století, ale s přizpůsobením současným potřebám návštěvníků. „Navrací se tak ke vzhledu s centrálním pobytovým prostorem a drobnou architekturou, která podpoří uživatelský komfort,“ popisují v projektu autoři návrhu.

Za realizaci projektu stojí místní firma ARBO-Linné, která dbá na to, aby nové úpravy neohrozily životní prostřední. Součástí projektu je i pečlivé vyhodnocení stavu stávajících dřevin a následné odstranění těch nebezpečných či nemocných.

Město Hořice navíc požádalo o finanční podporu z programu IROP, který by mohl pokrýt až 85 procent nákladů spojených s revitalizací. Výsledek hodnocení žádosti o dotaci je očekáván v nejbližší době.

Ohodnoť článek

Foto město Hořice

Štítky Hořice, revitalizace, půdorys, vzhled, sad, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od historického půdorysu k moderní zeleni. Revitalizace sadů v Hořicích je ve druhé fázi  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.