Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Hradec investoval přes milion do multifunkčního sportoviště u Stříbrňáku. Využijí ho i školy

U kempu Stříbrný rybník nedaleko Hradce Králové je v provozu nově zrekonstruované multifunkční hřiště. Modernizace starého zařízení umožní hráčům a sportovcům využívat hřiště pro basketbal, volejbal, florbal, ale i tenis a nohejbal. Za nové sportoviště muselo město zaplatit více než jeden milion korun. Částečně pomohla dotace.

„Přeměnili jsme zanedbaný prostor na plně funkční sportovní areál s novým povrchem a zázemím, které obsahuje i kuchyň a možnost přespání," řekl při otevření hřiště Milan Zerzán, ředitel Městských lesů Hradec Králové. 

Hřiště mohou využívat i školy a sportovní kluby zdarma. Je však nutné ho předem rezervovat. „Víme například, že hradečtí basketbalisté, Královští sokoli, zde už plánují několik tréninků i nábor nových členů,“ řekl novinářům náměstek Miroslav Hloušek (ODS). 

Stejně jako nedaleký kemp Stříbrný rybník je i nové sportoviště ve správě společnosti Městské lesy Hradec Králové. V následujících měsících by měla hřiště s areálem kempu propojit nová lávka. Zatím je vše ve stavu přípravy. 

Celková rekonstrukce vyšla na téměř 1,2 milionu korun bez DPH. Městu se podařilo ušetřit díky dotacím. Společnost ČEZ poskytla 490 tisíc korun, dalších 90 tisíc korun poskytl Královéhradecký kraj. 

Kemp Stříbrný rybník se chystá na další rozšíření nabídky. V plánu jsou domky v korunách stromů a chatky nad vodou, které mají být k dispozici již příští sezónu. "Toto jsou naše další kroky k tomu, aby kemp byl nejen místem pro sportovní vyžití, ale i pro relaxaci a spojení s přírodou," doplňuje Zerzán. 

Město chce podpořit i soukromá sportoviště 

Město Hradec Králové se snaží sport podporovat i formou dotací pro soukromé sportovní areály, které nejsou ve správě města. Celkem rozdělí 11 milionů korun na rekonstrukce, údržbu a opravy. 

V rámci těchto dotací dostane 14 zařízení více než dva miliony korun na údržbu travnatých ploch a hřišť. Zbylých téměř sedm milionů korun pak bude rozděleno mezi 12 zařízení na různé stavební práce a rekonstrukce. 

Kromě investiční podpory se Hradec Králové zaměřuje také na vrcholový a výkonnostní sport. V novém dotačním programu pro roky 2024 a 2025 je připraveno 24 milionů korun. Tyto dotace budou poskytovány ve dvou kolech a zaměří se převážně na podporu dospělých sportovců a nejstarších kategorií mládeže. Žádosti pro první kolo budou přijímány v červnu tohoto roku, druhé kolo pak bude spuštěno na začátku ledna 2025. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky Hradec Králové, sportoviště, dotace, Královéhradecký kraj, rekonstrukce, rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec investoval přes milion do multifunkčního sportoviště u Stříbrňáku. Využijí ho i školy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.