Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Po přijímačkách zůstali někteří studenti v kraji bez střední školy. Hejtmanství jim podá pomocnou ruku

Studenti po celém Královéhradeckém kraji už se dozvěděli výsledky svých přijímacích zkoušek. Letošní novinka v podobě elektronického systému výběru škol přinesla některým žákům nečekané komplikace.

Systém, který umožňoval uchazečům vybrat si až tři školy podle vlastních priorit, se zdál být slibným nástrojem pro snadnější výběr školy. Avšak někteří studenti si nezvolili optimální strategii při výběru takzvané "záchranné volby", což znamenalo, že nebyli přijati na žádnou z nich. 

„Víme o desítkách případů, kdy se uchazeči kvůli špatné strategii i přes relativně dobrý výsledek přijímací zkoušky nedostali ani na jednu ze tří zvolených středních škol,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek Arnošt Štěpánek (Piráti). 

Pro ty, kteří potřebují pomoc, kraj zřídil na svých webových stránkách speciální formulář. Zde mohou rodiče a studenti popsat svou situaci a zanechat kontakty pro další komunikaci. "Náš odbor školství je připraven pomoci najít nejlepší řešení pro každého studenta," dodává Štěpánek. 

Celkem se v prvním kole přijímacího řízení přihlásilo přes 6,5 tisíce studentů, přičemž bylo nabízeno 7 573 míst. Druhé kolo přijímacího řízení začíná 20. května, přihlášky se budou podávat od 21. do 24. května. V Hradci Králové bude ve druhém kole k dispozici přibližně 100 míst na maturitní obory. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto F1Digitals | Pixabay

Štítky přijímací zkoušky, střední škola, strategie, Česká pirátská strana, Hradec Králové, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po přijímačkách zůstali někteří studenti v kraji bez střední školy. Hejtmanství jim podá pomocnou ruku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.