Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Každý si bude moci v Hradci zkusit na vlastní kůži, jaké je to být hasičem

Nahlédnout hasičům pod pokličku budou moci už brzy všichni zájemci poblíž Brněnské ulice a sami si také ozkouší, co to obnáší být hasičem. Připravena bude technika i ukázky z praxe.

Atraktivní podívanou připravil na 19. května Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje. Od 9 do 16 hodin bude možné si prohlédnout techniku, navštívit prostory hasičských stanic nebo vidět různé ukázky. Program plný ukázek připravili profesionální hasiči například na hasičském stadionu za bývalou strojní průmyslovou školou poblíž Brněnské ulice.

„K vidění bude nejen zásahová technika. Připravujeme také několik stanovišť, kde si budou moci návštěvníci vyzkoušet pohyb v zakouřeném prostoru, hašení z proudnice, lezecké techniky nebo práci s vyprošťovacím zařízením. Hasiči také chystají komentované ukázky ze své praxe. K vyzkoušení bude i jedna z hasičských sportovních disciplín, a sice dráha TFA pro děti i dospělé nebo fyzické testy pro práci hasiče,“ láká mluvčí hradeckých hasičů Martina Götzová. Program pro veřejnost připravili profesionální hasiči také ve výjezdové stanici v Pražské ulici v Kuklenách. Zájemci budou moci absolvovat prohlídky stanice i spatřit dynamické ukázky z činnosti jednotky.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Každý si bude moci v Hradci zkusit na vlastní kůži, jaké je to být hasičem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.