Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

FOTO: V historickém centru Hradce Králové hořelo v podkroví domu. Jeden hasič se zranil

V historickém centru Hradce Králové, v ulici Mýtská, dnes hořelo v podkroví domu, kde jsou byty. Při zásahu byl zraněn jeden profesionální hasič, z obyvatel domu nikdo. Byty v podkroví jsou neobyvatelné. Škoda byla předběžně vyčíslena na pět milionů korun. Ulice byla po dobu zásahu uzavřena, dopravu v okolí řídila policie. Proč začalo hořet, není dosud jasné.

"Uchráněné hodnoty představují asi deset milionů korun. Při zásahu byl zraněn jeden profesionální hasič, postarala se o něj zdravotnická záchranná služba," řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová

Požár byl oznámen okolo 17:00, hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Při příjezdu na místo hasiči zjistili, že nikdo z obyvatel domu ohrožen není, nemuseli nikoho evakuovat. Krátce před 18:00 velitel zásahu ohlásil lokalizaci požáru, dál se už nešířil. Na místě zasahovala i hasičská výšková technika.

"Požár je zlikvidován. Byty v podkroví domu jsou nyní neobyvatelné," sdělila okolo 19:00 Götzová.

Ulice Mýtská vede dopravu od budovy krajského soudu do historického centra Hradce Králové, ve směru od soudu je jednosměrná. Pro motoristy jde o jedinou přístupovou komunikaci do této části města s Velkým náměstí a okolními ulicemi, kde je řada pamětihodností, ale i kaváren či restaurací. Za běžné situace opouští auta historické centrum na opačné straně hradeckého návrší, a to úzkou ulicí V Kopečku, která je ve směru z Velkého náměstí také jednosměrná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, požár, zranění, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V historickém centru Hradce Králové hořelo v podkroví domu. Jeden hasič se zranil  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.