Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Kempy v hradeckém kraji mírně zdražily, zájem je hlavně o začátek července

Zájem o letní dovolenou v kempech v Královéhradeckém kraji je zhruba stejný jako touto dobou v letech předchozích. Nejvíce rezervací je na termíny na začátku července, kdy jsou státní svátky. Místa v chatkách či bungalovech jsou v některých kempech na letní sezonu už téměř vyprodaná. Kempy v kraji zvedly ceny většinou jen mírně, v průměru o pět procent.

Kemp s koupalištěm u Pecky na Jičínsku má kapacitu 148 pevných lůžek, nabízí místa pro 120 stanů a 80 karavanů.

"Ceny ubytování jsme zvedli v průměru o pět procent. Zájem o letní sezonu je stejný jako v minulých letech po covidu. Máme specialitu, a to, že umožňujeme rezervace pro skupiny stanů. Takových míst po deseti stanech máme šest a některé termíny jsou již obsazené," řekl spolumajitel kempu u Pecky Jaroslav Hudec.

Obsazenost míst v chatkách, apartmánech a bungalovech je podle něj v červenci a srpnu 98 procent. "Co se týče stanů, tak v některých termínech o letních prázdninách jsme na 50 procentech kapacity a v některých na 20 procentech. Pobyt ve stanech lidé častěji řeší na poslední chvíli. Silnější je tradičně červenec, a to díky svátkům, které jsou na začátku měsíce," řekl Hudec.

Kemp u Pecky spouští sezonu tradičně na Velikonoce, v květnu a červnu převažují školní výlety a sportovní kurzy. Do údržby kempu a obnovy vybavení letos investovali okolo 350.000 korun. "Investujeme také do nového hřiště pro děti, to by mělo vyjít zhruba na půl milionu korun," dodal Hudec.

Běžný zájem na prázdninové měsíce hlásí také kemp v Dolcích u Trutnova v podhůří Krkonoš. "Červenec je silnější, první červencový týden je tradičně nejžádanější. Srpen je zatím slabší, plný zhruba z poloviny. Více rezervací je na týdenní pobyty v chatkách. Pod stan či v karavanu k nám jezdí lidé většinou bez předchozí rezervace, míst máme hodně," řekla mluvčí Campu Dolce Jana Tommová.

Kempových míst v Dolcích, tedy pro stany, karavany a obytné vozy, je zhruba 150 a lůžek v chatkách okolo 160. "Obsazeno pevných lůžek na červenec je asi 70 procent a v srpnu 50 až 60 procent. Rezervace stále přibývají," řekla Tommová.

V kempu v Dolcích zvedli ceny pouze pro vedlejší sezonu, tedy duben, květen, září a říjen, a to zhruba o deset procent.

Nezvykle teplý začátek jara zvýšil zájem rekreantů hlavně o prodloužený velikonoční víkend, kdy některé kempy zahájily sezonu. "Přestože Velikonoce byly letos dříve, počasí nám přálo, což se projevilo i v návštěvnosti kempu, byla dvojnásobná," řekl Hudec.

Autokemp Orlice v Kostelci nad Orlicí na Rychnovsku je oblíbený hlavně mezi cyklisty a vodáky. Také tam je zájem o letní pobyty zatím standardní. "Nelze říci, že by u nás bylo celé léto obsazené. Průběžně se kemp plní, někteří stálí hosté už mají pobyty zadané. Tradičně vyšší zájem je o začátek července," řekl Libor Borůvka z kempu Orlice. Podle něj zvedli ceny pobytů zhruba o pět procent. "Zrekonstruovali jsme chatky," dodal.

ku kš

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, rekreace, kempy, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kempy v hradeckém kraji mírně zdražily, zájem je hlavně o začátek července  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.