Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Královéhradecký kraj podpoří malé prodejny na venkově. Pošle jim přes čtyři miliony

Královéhradecký kraj rozdělí další peníze malým prodejnám na venkově a obcích do tisíce obyvatel. O finanční podporu formou dotace mohli žádat samotní provozovatelé. Celkově má pro ně hejtmanství připravilo 4,2 milionu korun.

„V tomto kole krajského dotačního programu jsme podpořili 80 žádostí, přičemž většina z nich směřovala na zachování či obnovu kamenných prodejen. Podpora zároveň cílila na provoz pojízdných prodejen, které fungují například v Budčevsi, Jičíněvsi, Kopidlně, Trnově nebo Dobrušce,“ vysvětluje v tiskové zprávě Adam Valenta (ANO), radní Královéhradeckého kraje. 

Jelikož jde o dotaci, musí provozovatelé prodejen peníze použít na konkrétní výdaje. Jde například o mzdy zaměstnanců, pronájem, vytápění, nebo služby související přímo s údržbou prodejny. Za peníze z dotace mohou zaplatit internet, telefony nebo například poplatky za terminál bezhotovostních plateb.  

Hejtmanství má připraveno celkem 4,2 milionu korun. Jedna provozovna může získat od 20 do 60 tisíc korun, přičemž polovinu uhradí hejtmanství z dotace a druhou polovinu pokryje obec, kde provozovna poskytuje své služby.  

Hejtmanství se snaží malé prodejny podporovat dlouhodobě. Od roku 2019 Královéhradecký kraj poslal 17 milionů do celkem 384 provozoven.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Královéhradecký kraj, dotace, venkov, peníze, Jičíněves, Kopidlno, Dobruška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj podpoří malé prodejny na venkově. Pošle jim přes čtyři miliony  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.