Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Historická budova železničního nádraží v Jaroměři projde rekonstrukcí za 144 milionů

Po dlouhých letech příprav se přiblížila rekonstrukce památkově chráněné nádražní budovy v Jaroměři. Správě železnic se podařilo vybrat společnost, která si celý projekt vezme na starosti. Řekla si za to 143,9 milionu korun.

Rekonstrukce samotné budovy bude navazovat na modernizaci, kterou nádraží prošlo v letech 2018 a 2019. Tehdy se opravilo kolejiště a nástupiště. Zároveň už se také podařilo dokončit přeskupující terminál.  

Nádražní budova z 19. století dostane novou fasádu, střechu a současně se změní vnitřní dispozice. Společně se skladištěm, poštou, vodárenskou věží, výtopnou a točnou jde o kulturní památku. 

„Stavbaři zrenovují fasádu a střechu, stejně tak vymění okna a dveře. Díky úpravě vnitřních dispozic dojde k rozšíření komerčních a kancelářských prostor. Postaví se rovněž nové toalety a obnoví provoz bufetové části bývalé restaurace,“ vysvětluje v tiskové zprávě mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda

Původně se předpokládalo, že se cena rekonstrukce nádražní budovy vyšplhá na 179,7 milionu korun. Z výběrového řízení nakonec nejvýhodněji vzešla společnost Chládek a Tintěra, která nabídla 143,9 milionu korun. Práce mají začít letos na jaře a potrvají 18 měsíců. 

Ohodnoť článek

Foto Wikipedia | Marie Čcheidzeová

Štítky rekonstrukce, Jaroměř, historická budova, Správa železnic, Chládek & Tintěra, fasáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historická budova železničního nádraží v Jaroměři projde rekonstrukcí za 144 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.