Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hezké počasí vylákalo motorkáře na okruh do Hořic. Odradit je pomůžou radary

Hezké počasí vylákalo na silnice cyklisty a motorkáře. Velkým lákadlem je každoročně takzvaný okruh 300 zatáček Gustava Havla, který se nachází v Hořicích. Motorkáři ho často využívají k vyzkoušení svých dovedností. Problém je v tom, že za plného provozu čímž ohrožují sebe i ostatní.

První dopravní nehoda s účastí motorkářů se stala o víkendu. Šlo o srážku dvou motorek s osobním autem na takzvané Dachovské spojce. Právě u řidičů motocyklů došlo ke zranění.  

„Žádáme všechny, aby neporušovali pravidla a svým chováním neobtěžovali obyvatele města vysokou rychlostí a hlukem motocyklů. Vyzýváme zejména motorkáře, aby na okruhu nezávodili," naléhá na webu města Martin Pour, starosta města Hořice. 

Rychlou jízdu si motorkáři možná rozmyslí díky nově objednaným radarům a zvýšenému dohledu městské i státní policie. Právě rychlostní radary mají fungovat ve stejném režimu jako v minulém roce.  

Když se dvojice radarů objevila nad silnicí poprvé, stačil jeden měsíc k odhalení sedmi tisíc přestupků. Řada řidičů a motorkářů se dokonce nebála jet ulicemi Meixnerova a Československé armády více než stokilometrovou rychlostí.  

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hpgruesen | Pixabay

Štítky radar, Hořice, motocykl, Československá armáda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hezké počasí vylákalo motorkáře na okruh do Hořic. Odradit je pomůžou radary  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.