Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Městská policie ve Dvoře Králové se může s volajícím spojit pomocí videa nebo chatu

Městská policie ve Dvoře Králové nad Labem (MPDK) začala používat takzvaný Portál bezpečí. Díky tomuto speciálnímu rozhraní se může s volajícím spojit chatovou komunikací nebo videohovorem. Velkou výhodou je především přesná lokalizace volajícího bez toho, aniž by upřesnil, kde přesně se nachází. Podmínkou použití je, aby měl volající chytrý telefon a byl připojený k internetu pomocí dat nebo wi-fi.

„Díky jednorázovému souhlasu můžeme jednoduše využít funkcí chytrého mobilního telefonu člověka, který se ocitl v tísni a zavolal nám. Jde zejména o sdílení polohy a funkce fotoaparátu. Díky tomu tak lze například přesně lokalizovat volajícího, ať už jde o občana Dvora Králové nad Labem nebo o návštěvníka, který město a jeho okolí tak dobře nezná a potřebuje pomoci,“ popisuje v tiskové zprávě Jan Štípek, ředitel MPDK. 

Největší výhodou by mělo být zvýšení pomoci občanům, kteří na městskou policii volají. Díky videohovoru může operační důstojník například vyhodnotit situaci a zavolat na pomoc ostatní složky integrovaného systému. Stejně tak může díky aplikaci volajícího nasměrovat v případě, že se ztratí. „Stejně tak lze přes video sbírat důkazní materiál,“ dodává Štípek. Systém také umožňuje automatický překlad, což ruší jazykovou bariéru.  

V minulých měsících podobná služba začala fungovat i v ostatních městech Královéhradeckého kraje. Od začátku února mají Portál bezpečí strážníci například v Trutnově nebo také v krajské metropoli Hradci Králové.  

Ohodnoť článek

Foto MP Dvůr Králové nad Labem

Štítky Dvůr Králové nad Labem, obecní policie, Královéhradecký kraj, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská policie ve Dvoře Králové se může s volajícím spojit pomocí videa nebo chatu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.