Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

ŽIVĚ: Sledujte rekonstrukci křižovatky Mileta v Hradci Králové on-line

Po Velikonocích začne rozsáhlá rekonstrukce křižovatky Mileta na Gočárově okruhu v Hradci Králové. Řidiče tak čekají největší dopravní komplikace v novodobé historii krajské metropole. Práce na křižovatce i dopravní situace kolem ní mohou lidé sledovat v reálném čase. A to díky on-line kameře, která nově křižovatku monitoruje.

„Protože nás brzo čeká dopravní peklo, s klukama jsme pro vás připravili kameru sledující celou křižovatku Miletu,“ uvádí na svých sociálních sítích Pavel Vlček. Podle jeho slov jde o přímý přenos se zpožděním kolem 20 vteřin. „Kdokoli se teď může kdykoli podívat, klidně přes mobil, jak to vypadá s kolonami a podle toho si upravit cestu, aby se Miletě vyhnul,“ dodává. 

ON-LINE PŘENOS Z MILETY ZDE

Rekonstrukce nejfrekventovanější silniční křižovatky v Hradci Králové je rozdělena do tří etap. Ta první oficiálně začne 2. dubna a potrvá do konce měsíce. Ta další začne 1. května a potrvá až do 30. dubna příštího roku. Závěrečná etapa se bude konat od 1. května 2026 až do konce roku.   

PŘEHLEDNĚ: Začíná rekonstrukce Milety v Hradci Králové. Na co se připravit?

V Hradci Králové se oficiálně začíná s rekonstrukcí křižovatky Mileta na Gočárově okruhu mezi kampusem univerzity a areálem fakultní nemocnice. Kompletní přebudování bude stát více než 634 milionů korun a práce potrvají až do konce roku 2026. Ve...

Během 29 měsíců dojde ke kompletnímu přebudování dopravního uzlu. Způsob dopravy se upraví do takzvaných řadících pruhů a přibydou nové bypassy pro odbočení vpravo. Nová bude i zastávka MHD, inženýrské sítě nebo podchody pro cyklisty a pěší. Pokud půjde vše podle plánu, hotovo bude do konce roku 2026.   

Vedle toho vznikne směrem na Vysokou nad Labem další křižovatka, takzvaná malá Mileta, která mimo jiné propojí s okruhem fakultní nemocnici a Benešovu třídy. Nové napojení bude mít Moravské Předměstí. Do křižovatky bude ústit výjezd pro záchranářská vozidla.  

„Pro nás je to vlastně asi nejdražší a největší rekonstrukce křižovatky v České republice. Práce s takto velkým rozsahem si snad ani nepamatuji,“ řekl na dnešním zahájení ředitel ŘSD Radek Mátl.  

Přebudování křižovatky vyjde na zhruba 522 milionů korun bez DPH. Největší část hradí stát ze svého fondu dopravní infrastruktury. V tomto případě jde o 308 milionů korun. 187 milionů zaplatí město a zbylých pět procent ve výši 27 milionů jde za kasou Královéhradeckého kraje.   

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HKfree

Štítky Hradec Králové, rekonstrukce, Česko, Královéhradecký kraj, Mileto, Pavel Vlček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŽIVĚ: Sledujte rekonstrukci křižovatky Mileta v Hradci Králové on-line  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.