Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Jičíně vznikne ubytování pro lidi se zdravotním postižením. Realizace vyjde na téměř 100 milionů

V Jičíně vznikne nové ubytování pro 18 klientů se zdravotním postižením. Centrum postaví Královéhradecký kraj za 91,5 milionu korun. Se stavbou by se mělo začít už v květnu. Hotovo má být do konce příštího roku. V Jičíně tak najdou nový domov klienti Ústavu sociální péče Chotělice.

Centrum pojme celkem 18 klientů, kteří budou žít ve třech domácnostech a jednolůžkových pokojích. „Díky tomu budou moci klienti žít co nejvíce samostatný život. Změnit podobu ústavní péče o osoby se zdravotním postižením je krajským dlouhodobým cílem a postupně jej naplňujeme,“ uvedla v tiskové zprávě náměstkyně Martina Berdychová (Východočeši).  

Stavět se bude na konci Revoluční ulice, kde vzniknou dvě jednopatrové budovy s podkrovím. V nich vznikne vše, co budou klienti i personál potřebovat. Od jednolůžkových pokojů, přes zdravotnické zařízení a technické zázemí až třeba po garáž nebo sklad denních potřeb. Obě budovy budou vybavené koupelnou i toaletou, společnou kuchyní a obývacím pokojem.  

„Připravili jsme projekt tak, aby budovy byly nízkonákladové. Zateplení celého objektu je již samozřejmostí, o vytápění a ohřev vody se budou starat tepelná čerpadla a vhodné střechy necháme osadit fotovoltaickými panely,“ vysvětluje ve zprávě náměstek Pavel Bulíček (Piráti). 

V těchto dnech radní kraje schválili výběr zhotovitele, kterým se stala stavební společnost Bursík Holding. Ta nabídla o zhruba 25 milionů menší částku, než se kterou Královéhradecký kraj původně počítal.  

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky ubytování, sociální, Jičín, postižení, klient, stavba, domova, rodina, Chotělice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jičíně vznikne ubytování pro lidi se zdravotním postižením. Realizace vyjde na téměř 100 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.