Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Krkonoších se lyžuje ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou a na Černé hoře

V Krkonoších se nadále lyžuje ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou a na Černé hoře u Janských Lázní. Celkem střediska lyžařům nabízejí asi 13 kilometrů sjezdových tratí s deseti až 60 centimetry sněhu. Noční mrazy posledních dní zpomalily odtávání sněhu a zejména po ránu je lyžování kvalitní. Provoz by střediska chtěla udržet až do Velikonoc. Na hřebenech Krkonoš leží 90 až 120 centimetrů sněhu.

Ve Špindlerově Mlýně jsou v provozu čtyři sjezdovky na Horních Mísečkách a v horní části Medvědína, celkem mají zhruba čtyři kilometry. "Na sjezdovkách leží deset až 50 centimetrů sněhu, více sněhu leží v horních partiích. Podmínky k lyžování jsou stále velmi dobré. Nejlepší lyžování je na dvou sjezdovkách v horní části Medvědína," řekla mluvčí špindlerovského skiareálu Vendula Kalenská.

Lyžaři se ke sjezdovkám dostanou buď lanovkou ze Špindlerova Mlýna na Medvědín nebo autem na parkoviště na Horních Mísečkách. Provozní dobu Špindlerovští upravili, lyžuje se již od 08:00. Konec lyžování je v 15:00. Cenu skipasu při on-line nákupu skiareál inzeruje od 690 korun.

Ve SkiResortu Černá hora - Pec mají lyžaři k dispozici přes devět kilometrů sjezdovek. "Nejlepší podmínky jsou v Peci pod Sněžkou, kde je aktuálně otevřeno víc než sedm kilometrů sjezdovek, na kterých je od 20 do 60 centimetrů sněhu. Lyžuje se na Javoru 1, Hnědém vrchu, Zahrádkách i v Javořáku. V provozu je také dětská sjezdovka U lesa," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Na Černé hoře jsou nyní otevřené sjezdovky v horní části. Jde o víc než dva kilometry tratí u vleků Anděl a Sporty. "Na vrcholu Černé hory bychom rádi na víkend upravili běžecké tratě," uvedla Plchová. Provoz areálů SkiResortu zůstává od 08:30 do 16:00. Jednodenní skipas do Pece vyjde při nákupu on-line od 800 korun, na Černé hoře je za 570 korun.

V lavinových lokalitách nejvyšších českých hor nadále platí první, nejmírnější stupeň lavinového nebezpečí z pěti. Jižní úbočí Sněžky a Kozích hřbetů jsou téměř beze sněhu. "Sněhová pokrývka je vlhká. Místy se na prudkých svazích ve sněhové pokrývce vytvořily praskliny," uvedl lavinový specialista Horské služby Krkonoše Robert Dlouhý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Martin Číla

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krkonoších se lyžuje ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou a na Černé hoře  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.