Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Při fotbalovém derby v Hradci Králové bylo zadrženo osm lidí

Královéhradečtí policisté v souvislosti se sobotním fotbalovým derby mezi domácím FC Hradec Králové a FK Pardubice zadrželi osm lidí a na místě uložili dvě pokuty. Policisté v době utkání zaznamenali několik incidentů včetně ničení majetku, vyplynulo z vyjádření policie. Pořádek v ulicích města zajišťovaly desítky policistů. Fotbalisté Hradce Králové porazili doma ve 24. kole první ligy východočeského rivala 2:0. Problémy s fanoušky fotbalového klubu museli v sobotu řešit také policisté na stadionu druholigové brněnské Zbrojovky, zajistili jednoho člověka.

"Během zápasu jsme zaznamenali ničení majetku, přičemž po zápase policie provedla úkony k vyhledání a ztotožnění těchto přestupců. Škoda na majetku byla vyčíslena na 25.000 korun," uvedla k zápasu na novém hradeckém stadionu policejní mluvčí Šárka Pižlová.

V hledišti oba tábory fanoušků používaly mimo jiné pyrotechniku, v sekci fanoušků hostujícího týmu hořelo. "V 80. minutě zápasu v sekci hostí byla použita opět i pyrotechnika, přičemž došlo k zahoření a úmyslnému rozšíření ohně. Zásah hasičů bojkotovali fanoušci pomocí transparentu, bránili hašení požáru," řekla Pižlová.

Po skončení utkání na základě požadavku bezpečnostního manažera zakročila na stadionu policejní pořádková jednotka, a to v sektoru hostí a později v prostoru před stadionem u vstupu pro hosty. "V prostoru před sektorem domácích v 17:30 policisté použili donucovací prostředky proti jedné osobě z řad fanoušků. Policistům se poté podařilo agresivní chování fanoušků uklidnit," sdělila Pižlová.

Podle ní policie v ulicích města po a před utkáním nezaznamenala ze strany fanoušků protiprávní jednání. Například příjezd pardubických fanoušků a jejich pochod z vlakového nádraží směrem na stadion koordinovali policisté tak, aby nedošlo ke kontaktu se skupinou fanoušků z Hradce Králové. Východočeské ligové derby se poprvé odehrálo v Hradci Králové, předtím "Votroci" kvůli výstavbě nového stadionu působili v azylu v Mladé Boleslavi.

Problémy s fanoušky fotbalového klubu museli v sobotu řešit také policisté na stadionu brněnské Zbrojovky. Fanoušci druholigového klubu se ale neobrátili proti příznivcům Táborska, s nímž Zbrojovka hrála, ale proti VIP zóně vlastního klubu. "Zhruba 70 fanoušků se snažilo dostat do sektoru VIP a pořadatelská služba je nedokázala usměrnit. Přizvala ke spolupráci policisty a ti při zásahu s hromadným vedením zatlačili fanoušky zpět. Proti jednomu člověku byly použity donucovací prostředky a byl zajištěn," uvedl mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka.

Fanoušci Zbrojovky nejsou spokojení se způsobem vedení klubu, který vlastní Václav Bartoněk. Ten v současnosti vyjednává o prodeji klubu, jednání však zatím neskončila.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ultras Hradec

Štítky ČR, kriminalita, fotbal, Hradec Králové, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při fotbalovém derby v Hradci Králové bylo zadrženo osm lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.