Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Divadle Drak začíná Gaudeamus Theatrum 2024. Jde o mezinárodní setkání studentů

V Hradci Králové dnes začíná 12. ročník Mezinárodního setkání studentů uměleckých škol Gaudeamus Theatrum. Hostí ho místní Divadlo Drak a jeho tématem je site-specific a otázkám významu prostoru pro současnou divadelní tvorbu. Zúčastní se desítky studentů, součástí je i program pro veřejnost.

Gaudeamus Theatrum se bude v Hradci Králové konat od 10. do 17. března pod vedením lektorů tvůrčí skupiny D'epog v čele se slovenskou režisérkou Luciou Repašskou. Akce se zúčastní zhruba 30 studentů ze tří evropských škol. 

„Gaudeamus Theatrum je vlajkovou lodí v projektech pořádaných Divadlem Drak. Díky němu se naše divadlo každoročně stává na jeden týden unikátním kreativním prostorem otevřeným pro mezinárodní setkávání studentů, pedagogů a umělců z různých uměleckých oblastí,“ uvádí v tiskové zprávě vedoucí produkce Divadla Drak Barbora Kalinová

I v tomto roce vyvrcholí týdenní rezidenční pobyt výstupem pro veřejnost. Ten proběhne v prostorách Divadla Drak a budovy Labyrintu v sobotu 17. 3. od 18:00, vstup je zdarma a všichni zájemci jsou srdečně zváni. 

„Novinkou letošního ročníku je, že část mezinárodního setkání proběhne i mimo Divadlo Drak. Ke spolupráci jsme přizvali Gymnázium J. K. Tyla a Sbor kněze Ambrože, jejichž budovy jsou obě dílem významného architekta Josefa Gočára. A jelikož je naším letošním tématem site-specific tvorba, vyvedeme studenty i mimo naše divadelní scény,“ doplňuje Kalinová. 

Ohodnoť článek

Štítky divadlo, Hradec Králové, Divadlo Drak, Josef Gočár, Sbor kněze Ambrože

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Divadle Drak začíná Gaudeamus Theatrum 2024. Jde o mezinárodní setkání studentů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.