Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Další etapa opravy ZUŠ Střezina v Hradci Králové začne na jaře. Opraví se pavilony klasické hudby

Letos na jaře se chce radnice pustit do další z etap umělecké školy Střezina v Hradci Králové. Druhá etapa bude spočívat především v rekonstrukci pavilonů moderní hudby a zázemí pro učitele. Počítá se také s upravením okolí školy. Cenovka za tuto fázi se vyšplhala na téměř 137 milionů korun.

„Na jaře chceme zahájit etapu druhou, kterou je opět třeba rozfázovat tak, aby škola mohla stále plynule fungovat a zásahy do výuky byly minimální,“ uvádí v tiskové zprávě primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová (HKD). Podle města by měla druhá fáze trvat 3,5 roku, přičemž rozdělená bude do tří fází.  

„Stavební práce budou zahájeny v objektu s hlavním vstupem. Poté se řemeslníci přesunou do pavilonů nejprve moderní a poté klasické hudby. Součástí stavby je také modernizace infrastruktury a zlepšení prostředí nejen uvnitř jednotlivých objektů. V poslední fázi proto dojde na dílčí venkovní úpravy, zejména pak v prostorách vnitřního areálu školy,“ popisuje ve zprávě náměstek primátorky Lukáš Řádek (TOP 09).

Ve venkovní části se udělá nový plot, dopravní značení v celém areálu, zahrada, kanalizace pod povrchem a rozvody včetně venkovního osvětlení. 

Výběrové řízení na druhou etapu rekonstrukce ZUŠ Střezina vyhrála společnost STAKO, které radnice zaplatí 137 milionů korun bez DPH. Výsledek soutěže už schválili i zastupitelé. K podpisu smlouvy dojde v několika dalších dnech. Hotovo by mělo být do konce roku 2027. 

Poslední rekonstrukce skončila na konci roku  

Poslední větší oprava a rekonstrukce na ZUŠ Střezina skončila na konci roku 2023. V té době vznikla v opravené budově výtvarného oboru galerie. „My jsme skutečně galerii pojali jako výstavní prostor nejen pro naše žáky, ale i pro umělce zvenčí. Máme danou otevírací dobu a podívat se může přijít kdokoliv," potvrzuje v tiskové zprávě Klára Svobodová, učitelka z výtvarného oboru. 

Tato rekonstrukce vyšla radnici na celkem 76,2 milionu korun. Následovat bude ještě třetí etapa, která počítá s výstavbou úplně nového hudebního a divadelního pavilonu. Ten by měl nahradit stávající tělocvičnu. 

Ohodnoť článek

Foto Petr Roubíček

Štítky pavilon, Hradec Králové, jaro, oprava, klasická hudba, rekonstrukce, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další etapa opravy ZUŠ Střezina v Hradci Králové začne na jaře. Opraví se pavilony klasické hudby  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.