Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kotal kvůli zdraví položil funkci hlavního trenéra hradeckých fotbalistů

Zdraví je na prvním místě, proto jsem se rozhodl rezignovat. Takhle vysvětlil svou rezignaci ve videu na webu hradeckých fotbalistů trenér Václav Kotal.

FC Hradec Králové musí přistoupit ke změně na pozici hlavního trenéra A-týmu. Václav Kotal z této funkce odstoupil na vlastní žádost ze zdravotních důvodů. Jednasedmdesátiletý lodivod však v klubu nekončí, okamžitě obdržel nabídku na to, aby se ujal role konzultanta ve chvíli, kdy mu to jeho zdravotní stav umožní, což si přeje také jeho nástupce, kterým se stává David Horejš.

Dosavadní trenér poslal příznivcům Hradce Králové poslední vzkaz. „Dobrý den, v první řadě bych chtěl poděkovat všem fanouškům za podporu mé osoby. Bohužel mě v poslední době potkaly zdravotní problémy, které musím řešit. Proto jsem se po dohodě s vedením klubu rozhodl, že skončím na pozici hlavního trenéra. Pokud bude mít klub zájem, tak po, doufám, že úspěšném vyléčení, bych se mohl vrátit do práce v klubu. Vše ale záleží na mém zdravotním stavu, který je teď pro mě rozhodující,“ loučí se Václav Kotal.

Votroci si tak musí zvyknout, že Václav Kotal už nebude na lavičce, jeho nástupce to bere jako velkou výzvu. „Možnosti trénovat A-tým FC Hradec Králové si velice vážím. Tato příležitost je pro mě o to cennější, že mužstvo přebírám po Václavu Kotalovi, což je trenér, ke kterému chovám hlubokou úctu a bude mi ctí s ním spolupracovat. V první řadě mu ale přeji, aby se co nejrychleji zotavil. Poté se společně můžeme pustit do práce,“ usmívá se David Horejš.

Vedení klubu přejeme Václavu Kotalovi brzké uzdravení. „V první řadě děkuji trenéru Kotalovi za služby, které pro Hradec odvedl. Bohužel, fotbal někdy musí jít stranou, Vaškovi nyní přeji především co nejrychlejší zotavení, v klubu na něj budeme všichni myslet a těšíme se na to, že co nejdřív začne vykonávat svou funkci konzultanta u A-týmu,“ vyhlíží budoucí spolupráci s jednasedmdesátiletým lodivodem Jiří Sabou.

Ohodnoť článek

Foto FCHK

Štítky Kotal, FCHK, fotbal, trenér, rezignace, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kotal kvůli zdraví položil funkci hlavního trenéra hradeckých fotbalistů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.