Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Chřipka se v Královéhradeckém kraji dala na ústup

Epidemie chřipky a akutních respiračních infekcí v Královéhradeckém kraji je na ústupu. Počet nemocných tento týden v kraji opět klesl, tentokrát o 10,6 procenta na 1588 nemocných v přepočtu na 100.000 obyvatel z předchozích 1778.

Před týdnem činil pokles počtu nemocných v přepočtu na 100.000 obyvatel 4,8 procenta. V kraji naopak roste počet případů černého kašle. K dnešku hradecká KHS eviduje 17 klinicky závažných případů onemocnění chřipkou, z toho jeden z pacientů v souvislosti s chřipkou zemřel. Co se týká nemocnosti v jednotlivých okresech, v tomto týdnu bylo hlášeno nejvíce případů v okrese Jičín, nejméně na Trutnovsku.

"Tento týden zcela objektivně situaci vyhodnotit nelze, protože na Hradecku jsou jarní prázdniny. S ohledem na vývoj v posledních týdnech lze nicméně konstatovat, že v rámci kraje byl překonán letošních vrchol epidemie akutních respiračních onemocnění smíšeného nechřipkového a chřipkového původu a dochází k postupnému poklesu nemocnosti," uvedla mluvčí hradecké KHS Veronika Krejčí.

Nejvyšší nemocnost přetrvává ve věkové skupině do pěti let, nejnižší je ve skupině nad 65 let. Hygienici v kraji informovali o plošné epidemii chřipky poprvé v této sezoně 2. února. V Královéhradeckém kraji roste počet případů černého kašle, od začátku letošního roku evidují hygienici v regionu 33 případů, před týdnem jich bylo deset, zatímco za celý loňský rok 17. "Jedná se o jednotlivé případy nebo rodinné výskyty," řekla dnes Krejčí.

Onemocnění covid-19 je v Královéhradeckém kraji podle údajů ministerstva zdravotnictví na ústupu. Za posledních sedm dnů testy zaznamenaly dva případy koronaviru včetně reinfekcí v přepočtu na 100.000 obyvatel, před týdnem šest a před tím osm, 11, 15, 16, 31 a 51 případů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipka se v Královéhradeckém kraji dala na ústup  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.