Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradecký kraj připravuje modernizaci gastronomických oborů ve Smiřicích. Výuku by to omezit nemělo

Královéhradecký kraj připravuje rozsáhlou modernizaci gastronomických oborů ve Smiřicích u Hradce Králové. Začátkem února se začalo pracovat na rekonstrukci školních budov a přístavbě. Jde o odloučené pracoviště střední školy. Hejtmanství za práce zaplatí zhruba 25 milionů korun. Smiřická budova je z roku 1996 a původně sloužila tamní střední škole potravinářské. V roce 2014 prošla zateplením obvodového pláště a výměnou oken.

Modernizace je podle hejtmanství nutná především kvůli žákům a studentům, kteří se do Smiřic přesunou z areálu Černožic. „Stavební práce budou probíhat v celém objektu a pro středoškoláky a jejich pedagogy ve stávající budově například vybudujeme nové šatny a hygienické zařízení. Do vstupní haly umístíme jídelnu a v jižním křídle vzniknou učebny praktické výuky pro přípravu jídel studené i teplé kuchyně a také pekárna s cukrárnou,“ popisuje v tiskové zprávě rozsah prací náměstek Pavel Bulíček (Piráti).  

Samotná přístavba pak nebude sloužit přímo studentům. V jejich prostorách vzniknou sklady, prádelna, úklidová místnost a kancelář. Kromě toho se počítá i s novou vzduchotechnikou.  

Ačkoliv jde o rozsáhlou rekonstrukci, hejtmanství tvrdí, že výuku práce neomezí. „Musíme být se školou a stavební firmou v intenzivním kontaktu, abychom zajistili bezproblémový průběh výuky a samotnou realizaci tolik potřebné investice,“ vysvětluje náměstek Arnošt Štěpánek (Piráti). 

Střední škola služeb, obchodu a gastronomie v Hradci Králové je školou zřízenou Královéhradeckým krajem. V roce 2018 proběhlo její sloučení právě se Střední školou potravinářskou ve Smiřicích. Po sloučení škol došlo k rozšíření nabídky oborů učebních i maturitních. Nabízí maturitní obory sportovní management, fotograf, kosmetička či hotelnictví a cestovní ruch. Vyučit se lze v oborech kadeřník, číšník, cukrář, aranžér, specialista prodeje, pekař, kuchař-číšník, kuchař či zahradník. Obor podnikání pak lze studovat jako nástavbu denní formou i dálkově.  

Ohodnoť článek

Foto SSSOGHK

Štítky Královéhradecký kraj, Smiřice, Česká pirátská strana, střední škola, Černožice, Hradec Králové, Pavel Bulíček, Střední škola služeb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj připravuje modernizaci gastronomických oborů ve Smiřicích. Výuku by to omezit nemělo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.