Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Z hradeckého útulku je nově Azyl pro zvířata. Nový provozovatel chce zavést dny pro veřejnost

Útulek pro opuštěná zvířata nově provozují Městské lesy Hradec Králové. Nové vedení se rozhodlo kompletně překopat jeho provoz. Kromě změny názvu na Azyl pro zvířata jsou v plánu i dny otevřených dveří pro veřejnost. První by se měl konat v březnu.

„V současné době se zaměstnanci seznamují se zvířaty i s chodem celého Azylu pro zvířata. Provedli jsme také veterinární kontrolu zdravotního stavu všech zvířat, která tu jsou, tedy psů i koček,“ uvádí v tiskové zprávě ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán

Městské lesy se teď nově snaží útulek otevřít veřejnosti. Za určitých pravidel bude i nadále možné venčení ubytovaných psů. Jedním z nich je například minimální věk 18 let. Vycházku bude také třeba domluvit předem po telefonu.  

Nově by se mělo konat i několik dnů otevřených dveří. První už během března. Pro návštěvu bude třeba vyplnit rezervační formulář na webových stránkách Městských lesů.  

„Kromě toho plánujeme úpravy venkovních výběhů a venkovního oplocení. V psím hotelu, který je součástí Azylu pro zvířata, se budou provádět interiérové úpravy. Také nově vybavíme ošetřovnu a rozdělíme útulek na část pro psy a část pro kočky i se samostatným vstupem,” uvádí dále Milan Zerzán. 

Útulek změnil provozovatele po kauze a podezření na špatné zacházení se zvířaty v útulku. Na to koncem roku 2022 upozornili sami zaměstnanci útulku. V té době bylo zařízení ve správě a pod vedením Technických služeb. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky pes, les, kočka, Městské lesy Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z hradeckého útulku je nově Azyl pro zvířata. Nový provozovatel chce zavést dny pro veřejnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.