Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policie obvinila majitele psa z ublížení na zdraví z nedbalosti. Pes napadl muže

Policie obvinila majitele psa z ublížení na zdraví z nedbalosti. Pes, kříženec ridgebecka s rottweilerem, loni v květnu napadl na zahradě ve Vítězné na Trutnovsku majitele pozemku. Obviněný muž se psem přišel k poškozenému na zahradu na návštěvu, informovala dnes na webu policie. V případě prokázání viny hrozí obviněnému 53letému majiteli psa až roční vězení. Napadený muž utrpěl zranění.

"Obviněný nedbal skutečnosti, že pes je nebezpečný, i přesto, že již nejméně třikrát na lidi zaútočil. Z výslechu poškozeného vyšlo najevo, že kamarád se psem přišel k němu na kávu, přičemž psa pustil z vodítka. Oba společně začali opravovat brzdy u auta, když v tom pes zezadu poškozeného napadl," uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová.

Pes na povely majitele při útoku nereagoval. Pes se poškozenému zakousl do ucha a když se snažil ukrýt v domě, pes se ho pokusil ještě pokousat na zádech. Napadený muž vyhledal lékařskou pomoc, o kus ucha přišel, uvedla policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, kriminalita, chov, zranění, Trutnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila majitele psa z ublížení na zdraví z nedbalosti. Pes napadl muže  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.