Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policie ve Vrchlabí dopadla dva řidiče pod vlivem. Oba přišli o papíry už dříve

Vrchlabští policisté odhalili dva řidiče, kteří se rozhodli nerespektovat rozhodnutí soudu. Za volant sedli i přes to, že to měli zakázané. Prvním řidičem byl třiatřicetiletý muž, kterého hlídka strážníků zastavila ve Vrchlabí. Druhého chytli o něco později. Oba byli pod vlivem.

„S prvním řidičem policisté provedli orientační test na návykové látky, který měl pozitivní. Z těchto důvodů ho vyzvali k provedení odběru biologického materiálu, který je spojen s odběrem krve, což muž odmítl,“ uvedla na webu policie mluvčí Šárka Pižlová.  

Za jeho chování mu hrozí pokuta od 25 do 75 tisíc korun a další zákaz řízení na 18 měsíců až tři roky. V současné době má řízení zakázáno do konce roku 2025. Kromě toho muži hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.  

Druhého hříšníka policie dopadla o pár hodin později. „Řidič nadýchal 1,54 promile,“ uvedla policejní mluvčí. Za stejné chování už o papíry přišel. Soud mu tenkrát zakázal řízení do poloviny roku 2025. 

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uvádí Pižlová. Za to může na šest měsíců až tři roky do vězení.  

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky policie, Vrchlabí, papír, návyková látka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie ve Vrchlabí dopadla dva řidiče pod vlivem. Oba přišli o papíry už dříve  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.