Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V menších obcích přibývá dětských skupin, dočkají se také Opatovice nad Labem

V naší republice přibývá dětských skupin. Jde o oblíbenou formu péče o děti, která se rozmáhá nejen ve městech, ale také v menších obcích, kam se stěhují mladé rodiny. Dětská skupina se rýsuje také v Opatovicích nad Labem.

Mladé rodiny se stěhují do menších obcí a vesnic. Žene je tam touha po vlastním bydlení v rodinném domě. Tím také stoupá zájem o školky v těchto lokalitách. Kapacity ale často nestačí uspokojit potřebu, a tak vznikají dětské skupiny. To je příklad Opaotovic nad Labem. "S radostí všem maminkám a tatínkům oznamujeme, že jsme na posledním zastupitelstvu schválili nákup nemovitosti pro tyto účely. Nyní připravujeme vše potřebné pro rozjetí dětské skupiny už od příštího školního roku, tedy od 1. září 2024," potvrdilo vedení obce na Facebooku. Dětská skupina bude fungovat v budově bývalé kavárny hned naproti mateřské škole.

Dětské skupiny jsou zaběhnutou službou péče o předškolní děti a jejich provoz je financován státním příspěvkem podobně jako mateřské školy. Vzhledem k malému kolektivu a většímu počtu pečujících osob se hodí zejména pro péči o nejmenší děti a pomohou tak ulevit přetíženým mateřským školám. Počty dětských skupin u nás poslední roky výrazně rostou. Celkem už je téměř 22 tisíc míst ve více než 1600 dětských skupinách. 

Ohodnoť článek

Foto Opatovice nad Labem

Štítky dětská skupina, děti, Opatovice nad Labem, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V menších obcích přibývá dětských skupin, dočkají se také Opatovice nad Labem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.